backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Gegrilde gemarineerde kipfilet met kerstomaten

Afdrukken

Ingrediënten (voor 4 personen):

VOOR DE GEMARINEERDE KIP:

- 0,5 dl olijfolie
- 1 el. gehakte knoflook
- 2 el. gehakte verse oregano
- 4 kipfilets
- Kerstomatensaus

VOOR DE KERSTOMATENSAUS:

- 250 gr. kerstomaatjes
- 0,5 dl. champagne azijn
- 1/4 tl. komijn
- 1/4 tl. gehakte verse oregano
- 1/4 tl. gehakte knoflook
- 1 spaans pepertje
- klein bosje gehakte verse koriander
- 3 gehakte lenteuitjes

 

Bereiding:

VOOR DE GEMARINEERDE KIP:

Meng de olie, knoflook en oregano in een schaaltje en gebruik deze als marinade.  
Leg de kip op bord en bedruip deze met met de marinade.  
Bedekken en 12 uur koel bewaren.
Verwarm een grillpan voor en grilleer de kip tot gaar en serveer met de kerstomatensaus.

VOOR DE KERSTOMATENSAUS:

In een sauspan de kerstomaatjes, azijn, komijn, oregano, knoflook, pepertje, zout en peper 10 minuten laten sudderen op medium vuur.
Pureer dit in een keukenmachine en roer dan de gehakte koriander en de lente-ui er doorheen.
Op smaak brengen met zout en peper.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.