backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Geroosterde kalkoen

Afdrukken

Omschrijving:

Kalkoen is een echt traditioneel gerecht en mag eigenlijk niet ontbreken bij een Engels feestmenu.

 

Ingrediënten (voor 4 tot 8 personen):

Geroosterde kalkoen

- 1 hele kalkoen (dat is ongeveer 12 pond)
- 3/4 dl olijfolie
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel zout
- 1 / 2 theelepel zwarte peper
- 2 kopjes water

 

Bereiding (duurt ongeveer 4 uur):

Verwarm de oven tot 325 graden Farenheit (175 graden Celsius).
Reinig de hele kalkoen en verwijder ingewanden en organen.
Plaats de gereinigde kalkoen in een braadslee met een deksel.
Meng in een kleine kom de olijfolie, knoflookpoeder, gedroogde basilicum, salie, zout en zwarte peper.
Smeer de kalkoen hiermee in.
Giet water op de bodem van de braadslee en leg de kalkoen erin.
Bak dit 3 tot 3,5 uur (of totdat de inwendige temperatuur van het dikste deel van de dij 180 graden Farenheit (100 graden Celsius) is.
Haal de kalkoen uit de oven, en laat hem ongeveer 30 minuten rusten.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.