backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Gestoofde kip met witlof in Guiness bier

Afdrukken

Ingrediënten:

- 4 kippenbouten
- sinaasappelsap
- 4 struikjes witlof (of meer naar smaak)
- 3 el. olijfolie
- 1 el. tijm
- 250 ml. kippenbouillon
- 1 flesje Guiness beer
- 50 gr. boter
- 2 el. peterselie
- zout
- vers gemalen peper

 

Bereiding:

Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
Besprenkel ze daarna met het sinaasappelsap.

Haal de stronkjes uit de witlof maar laat de struikjes heel.

Verhit de olijfolie en bak de kip rondom lichtbruin.
Doe daarna de witlof, de tijm, de bouillon en het Guiness bier erbij.
Laat alles 40 min. zachtjes stoven.

Schep alles uit het stoofvocht op een warme schaal en klop er wat klontjes boter door.

 

Serveertip:

Serveer dit, met de peterselie erdoor. Lekker met gebakken aardappels of frietjes.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.