backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Engelse kerstpudding

Afdrukken

Ingrediënten (voor 8 personen):

Engelse kerstpudding

- 75 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 0,5 theelepel ketoembar
- 1 citroenschil zonder wit
- 1 wortel
- 1 goudrenet
- 200 gram rozijnen
- 70 gram santen
- 2 eieren
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 eetlepels stroop
- 50 gram pure chocolade
- 1 klein borrelglaasje cognac
- 70 gram bruine basterdsuiker
- 2 tot 3 eetlepels paneermeel

 

Bereiding:

Citroenschil zonder wit heel fijn snijden.
Wortel en appel schillen en raspen.
Santen verkruimelen of raspen.
Chocolade fijnhakken.

Alle ingrediënten mengen en op juiste beslagdikte brengen met paneermeel.
Enkele uren afgedekt koel wegzetten zodat de aroma's en de smaken zich goed kunnen vermengen.
Een pyrex charlottevorm inboteren en daarin het beslag doen.
In magnetron gedurende 15 minuten afgedekt op hoog vermogen gaar laten worden.
Iets laten afkoelen, uitstorten en in plakken snijden.

Serveren met vanillesaus.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.