backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Vruchten in Engelse room

Afdrukken

Ingrediënten:

Vruchten in Engelse room

VOOR DE ENGELSE ROOM:

- 250 gram suiker
- 8 eidooiers
- 1/2 liter melk
- 3 limoenen
 

VOOR DE GARNERING:

- 200 gram kersen
- 200 gram aardbeien
- 200 gram frambozen

 

Bereiding:

Het fruit wassen en van steeltjes en pitten ontdoen.

Doe de suiker en de eidooiers in een kom en roer ze met een houten lepel tot een gladde, witte massa.
Snijd de limoenen met schil en al in schijfjes, doe deze met de melk in een pan en breng de melk aan de kook.
Zodra de melk kookt, de schijfjes limoen eruit scheppen en de melk beetje voor beetje door de eiermassa roeren.
Giet het mengsel door een fijne zeef in een pan met dikke bodem en laat het onder voortdurend roeren zachtjes indikken (Oppassen dat het niet gaat koken omdat het mengsel anders schift).
Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de lepel blijft hangen.
Dek de pan af met een theedoek en laat de room afkoelen.

Doe het gewassen fruit in een kom.
Giet er de Engelse room overheen en laat deze in de koelkast opstijven.

Dit tussengerecht is lekker fris en wordt goed koud gegeten.
Serveer er een schaaltje lange vingers bij.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.