backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Britse uiensoep

Afdrukken

Ingrediënten:

Britse uiensoep

VOOR DE SOEP:
- 50 gr. boter
- 1 kg. uien, fijn gesneden
- 1 el. bruine basterd suiker
- enkele takjes verse tijm
- 3 verse laurierblaadjes
- 150 ml. cider
- groenten of kippenbouillon

VOOR DE TOP:
- dikke plakken landbrood
- 100 gr. rijpe cheddar, geraspt
- een grote handvol peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Verwarm de boter in een pan en voeg de uien, suiker en kruiden er aan toe.
Laat het geheel zonder deksel, maximaal 40 minuten, op een laag vuur koken, roer af en toe.
Als het geheel een kleverig en bruin geheel vormt. giet er dan de cider bij en laat het geheel sudderen tot het tot de helft is verminderd.
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten koken.

Om te serveren:

Verwarm de grill voor.
Besmeer het brood aan beide zijden met wat boter en toast het onder de grill goudbruin.
Strooi er de kaas overheen leg ze weer onder de grill tot het kaas gesmolten is.
Serveer de soep in kommen met een deel van de toast in de soep drijven, royaal verspreid met peterselie.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.