backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Pompoensoep

Afdrukken

Ingrediënten (voor 4 personen):

Pompoensoep

- 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 blokjes bouillon
- 4 eetlepels zure room
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 liter water
- peper
- scheut olie

Bereiding:

Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Doe de pompoen en wortel er bij en fruit even mee. Afblussen met kokend water en maak op smaak met de bouillon, nootmuskaat en peper. Laat 30 min op heel laag vuur pruttelen. Even controleren of de pompoen en wortel zacht is. Dan met een staafmixer pureren. Als je die niet hebt kan het ook in een blender.

Serveertip:

Vlak voor het serveren een eetlepel zurenroom op het bord leggen en een eetlepel koriander. Dan de hete soep er op schepen.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.