backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Chelsea Buns

Afdrukken

Ingrediënten (9 stuks):

Chelsea Buns

Voor het deeg:
- 225 gram bloem
- 25 gram boter
- 25 gram fijne suiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 zakje gedroogde gist
- 75 ml warme melk
- 1 ei

Voor het vullen van de Buns:
- 50 gram gesmolten boter
- 125 gram bessen
- 75 gram bruine basterdsuiker
- Honing
- 225 gram poedersuiker
- 3-4 eetlepels heet water

 

Bereiding:

Zeef de bloem en zout en meng het geheel met de boter, suiker en gist.
Klop het ei en de melk door elkaar en voeg dit alles toe aan de droge ingrediënten.
Meng het geheel op een met bloem bestoven plank en kneed het tot een glad, zacht mengsel. Voeg een beetje meer bloem of melk toe als dit nodig is om de consistentie te passen.

Plaats het geheel terug in een licht ingevette kom, dek alles af en laat op een warme plaats rijzen. U bent klaar om verder te gaan als het deeg ongeveer verdubbeld is in grootte. Afhankelijk van de warmte van uw keuken, kan dit 1 tot 2 uur duren.

Zodra uw deeg is gerezen slaat u het op een bord en rol het uit in een grote rechthoek (ongeveer 40cm x 30cm).

Borstel het geheel met de gesmolten boter en bestrooi het met de krenten en de bruine suiker.

Rol de deeg op en snij het in 9 plakjes met een scherp mes.

Leg de broodjes op een ingevette bakplaat en laat er een beetje ruimte tussen. Bedek deze opnieuw af en laat het opnieuw rijzen. Verwarm, terwijl de broodjes rijzen, de oven voor op 220 graden Celsius / 450 graden Fahrenheit / stand 7.

Bak de broodjes gedurende 25 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Borstel, zodra de broodjes uit de oven zijn, uw Chelsea broodjes over met de honing, voordat u ze op een rooster plaatst om af te koelen.

Meng de poedersuiker met het hete water in een thinnish pasta en verdeel het over de broodjes met een mes.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.