backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Citroentaart

Afdrukken

Citroentaart

Ingrediënten:

- 250 gr. kaneelkoekjes
- 125 gr. boter
- Sap en rasp van 2 citroenen
- 3 eieren
- 100 gr. suiker
- 2 lepels suiker
- 2 lepels maïzena


Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden (bij voorkeur heteluchtoven).

Meng met een garde het citroensap,  de suiker 100 gram , de eieren en de maïzena.
Verwarm dit alles, onder voortdurend roeren, op een matig vuur tot het gaat stollen (Zo dat dit geheel een crèmebasis aan neemt).

Kruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter en de 2 eetlepels suiker tot een kruimelbasis

Verdeel dit in een vorm. Bak het geheel ongeveer op 175 graden 20 minuten tot dat deze krokant is en vul deze met de vulling.


Serveertip:

Het is een goed idee om de citroentaart te bepoederen met poedersuiker tijdens het afkoelen.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.