backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Wortelcake

Afdrukken

Wortelcake

Een lekkere cake vol met de smaak van verse wortelen. Je moet hem proeven!

Ingrediënten:

- 200 gram boter
- 1 kleine winterpeen, dun geraspt
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl. kaneel
- 125 gram blanke rozijnen
- 100 gram verse roomkaas
- 125 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespuntje zout


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Smelt 150 gram boter.
Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of garde in een kom.
Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor.
Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.

Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).
Neem de cake uit de oven en laat deze minstens 1 uur afkoelen.

Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten).
Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer tot er een glad glazuur ontstaat.

Neem de cake uit de bakvorm en leg deze op een schaal.
Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard!).


Serveertip:

Snijd de cake in 4 blokken en halveer diagonaal of recht.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.