backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Zalm & Gember viskoekjes

Afdrukken

Zalm Gember viskoekjes

Ingrediënten:

- 1 grote zoete aardappel, tot chips gesneden
- 4 theelepel olijfolie
- 2 x 140 gram zalmfilets zonder vel
- stuk gember, geraspt
- 1 limoenschil + partjes om het bord op te maken
- 0,5 bosje lente-uitjes, fijngehakt
- 2 eetlepels mayonaise gemengd met wasabi (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (ventilator oven 180C / gasoven stand 6).

Doe de chips in een braadslee met 1 theelepel olie en bak ze gedurende 20-25 minuten.

Hak de zalm zo fijn als je kunt en doe deze in een kom met de gember, de limoenschil en de kruiden.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en blancheer de lente-uitjes voor (ongeveer 2 minuten). Roer hierbij de zalm, meng deze goed door elkaar en vorm 4 'hamburgers'.

Verhit de resterende olie in de pan en bak de pasteitjes gedurende 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek deze daarna af met een deksel en laat het een paar minuten rusten.

Serveer 2 pasteitjes elk met de chips, mayonaise en partjes limoen.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.