backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Paling op zijn Engels

Afdrukken

Ingrediënten:

- 600 gram Palingfilets
- 3 eetlepels olie
- 1/2 citroen
- 2 eieren
- 1/2 liter visbouillon
- 30 gram maïzena
- 60 gram boter
- 4 ansjovisfilets
- bloem
- paneermeel

 

Bereiding:

Snij de palingfilets in mooie stukken.
Leg deze in een kom en doe er de olie en het sap van de 1/2 citroen bij.
Laat de paling in dit mengsel een 1/2 uur marineren.

Laat de plaing uitlekken.
Plet ze enigszins en doe er zout en peper bij.

Klop de eieren los op een bord en doe wat paneermeel op een ander bord.
Haal de palingfilets door het ei en daarna door het paneermeel.
Zorg voor een friteuse met vet van 175 graden Celsius.

We maken nu de saus.
Breng de bouillon aan de kook, bind dit met de maïzena die is opgelost in wat koud water.
Klop dan met de garde beetje bij beetje de boter erdoor.
Maak de ansjovisfilets met een vork fijn en als het pasta is, doe deze dan ook bij de saus.
Meng het er goed door.

Bak de palingfilets in de friteuse bruin en gaar.
Doe de saus in een sauskom en serveer deze apart.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.