backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Schaal/schelpdierenpot met Zeebaars

Afdrukken

Ingrediënten:

Schaal en schelpdierenpot met Zeebaars

- 2 el. olijfolie
- 1 venkelknol, gehalveerd en in plakjes gesneden
  (bladeren apart houden om te garneren)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- ½ rode chilipeper, fijngehakt
- 250 gr. inktvis, in ringen
- een bosje basilicum
- 400 gr. gehakte tomaten
- 150 ml. witte wijn
- 2 grote handen vol mosselen of kokkels
- 8 grote rauwe garnalen (heel)
- 4 Zeebaarsfilet (ongeveer 140gr.)
- knapperig brood.

Bereiding:

Verhit de olie in een grote pan met een goed sluitende deksel. Voeg dan de venkel, knoflook en de chili toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Voeg dan de inktvis, basilicumstelen, tomaten en wijn toe.
Laat het geheel sudderen op een laag vuur gedurende ongeveer 35 minuten (totdat de inktvis gaar is en de saus is ingedikt).
Strooi de mosselen en garnalen op de saus en leg de zeebaarsfilet daar boven, zet het vuur hoog en bak hard voor ongeveer 5 minuten.

Serveertip:

Verspreid de blaadjes basilicum en venkel over de pan en serveer deze met knapperig brood.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.