backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Engelse burgers

Afdrukken

Ingrediënten:

- 400 gr. rundergehakt
- 1 ei
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 plakjes katenspek
- 1 ui
- 6 el. piccalilly
- 50 gr. boter
- scheutje bouillon
- peper
- zout

 

Bereiding:

Maak de ui schoon en snipper deze.
Snijdt de plakjes katenspek in kleine stukjes.
Verhit in een koekenpan ongeveer 10 gram boter en fruit hierin de ui en het spek.
Schep deze dan uit de pan en laat het afkoelen.
Doe het gehakt in een kom en meng het spek/ui mengsel, ei, kerriepoeder, peper en zout er doorheen.
Vorm van het gehaktmengsel 4 platte burgers.
Verhit in een pan de rest van de boter en bak hierin de burgers mooi bruin, draai dan de hittebron wat lager en laat de burgers in 15 – 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
Haal ze dan uit de pan en houdt ze warm.
Giet het grootste gedeelte van de bakboter uit de pan en doe er de piccalilly in.
Roer er een scheutje bouillon door en blijf roeren tot er een lobbige saus ontstaat..

 

Serveertip:

Leg de burgers op een schaal en giet er de saus over.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.