backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Lancashire Hotpot

Afdrukken

Ingrediënten (voor 4 personen):

Lancashire hotpot

- 1 kg nek van lam
- 1 kg aardappelen
- 4 lam nieren
- 400 gram uien
- 600 ml warm water
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel Worcestershire Sauce
- olie
- boter
- laurier
- tijm
- zout
- peper

 

Bereiding:

Start de voorverwarming van de oven. Snijd het vlees in hapklare brokken, snijd de nieren (het verwijderen van de kern en het eventuele kraakbeen), schil en snij de uien in partjes, en schil en snij de aardappelen dik.

Nu een beetje olie in een grote koekenpan verwarm deze tot smoking hot. Voeg dan het lam toe (een paar stukken tegelijk). Bak het vlees tot het mooi bruin is, plaats deze daarna in een ovenschaal.

Wanneer het vlees bruin is, bakt u de nieren uit en voeg ze toe aan de stukken lam in de pan. Voeg hier het laurierblad en 2-3 takjes tijm aan toe.

Zet het vuur onder uw koekenpan en bak de uien tot ze zacht met een klein beetje bruin rond de randen zijn. Dit zal waarschijnlijk 8-10 minuten duren (je moet blijven roeren om te voorkomen dat ze verbranden).

Strooi bloem over de uien en voeg dan water en Worcestershire saus toe en roer tot het geheel goed gemengd is. Breng alles op smaak met zout en peper.

Als het mengsel begint te bubbelen, neem het dan van het vuur en giet het geheel over het vlees in de braadpan.

Plaats de aardappelschijfjes in een mooi strak patroon over de bovenkant van het vlees. Bij een grote hoeveelheid van Lancashire Hotpot, kunt u het vlees en aardappelen in verschillende lagen plaatsen.

Doe bij de aardappelschijfjes een beetje boter en breng deze op smaak met peper en zout. Zet deksel op de pot, of bedek strak af met aluminiumfolie als u gebruik maakt van een keramische schotel, en zet deze dan in de oven.

Kook het geheel voor ca. 90 minuten en verwijder dan het deksel of folie en bak daarna nog eens 50 minuten tot de top van je schotel mooi krokant en bruin is.

Borstel de aardappelschijfjes met gesmolten boter en plaats de schotel een paar minuten onder een hete grill voor het serveren.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.