backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Reekoteletten met Jeneverbessen

Afdrukken

Ingrediënten:

- 8 reekoteletten
- 1 dl slagroom
- 1 portglas jenever
- 100 gram boter
- 6 jeneverbessen
- 1/2 citroen
- 8 sneden witbrood
- 3 dl pepersaus
- zout
- peper

 

Bereiding:

Smelt 50 gram boter in een pan.
Snij 8 croutons uit de sneden wittebrood en bruineer deze in de boter.

Smelt in een andere pan de rest van de boter.
Strooi zout en peper over de koteletten en bak ze in 5 minuten bruin.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Schenk de jenever in de pan.
Schraap alle aanbaksels van de bodem los en flambeer.
Plet de jeneverbessen en doe ze in de saus.
Doe er nu de room bij.
Meng het goed en laat het tot de helft reduceren.

Leg de croutons op een voorverwarmde dienschaal en leg daartussen de koteletten.
Houd de schaal warm.
Pers de halve citroen uit.
Voeg wat sap bij de room en schenk er dan de Pepersaus bij.
Laat nog enkele minuten sudderen.
Passeer de saus en schenk ze over de koteletten.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.