backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Shooter sandwich

Afdrukken

Ingrediënten:

Shooter sandwich

- 1 stevig boerenbrood, onversneden
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1 (3 pond) vlees zonder been (bv kogelbiefstuk, 2 cm dik)
- 1 ui, in dunne plakjes gesneden
- 2 kopjes gesneden verse champignons
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- zout naar smaak
- gemalen zwarte peper naar smaak

 

Bereiding:

Snijd een dikke plak van de bovenkant van het brood voor een deksel. Gebruik je vingers om de kern uit het brood te trekken waardoor een dikke schil ontstaat (Bewaar het verwijderde brood voor een ander gebruik).

Verhit 1 eetlepel olie in een grote, zware koekenpan op hoog vuur totdat de olie een beetje gaat roken, leg de ronde biefstuk in de hete pan en bak tot de buitenkant van het vlees bruin en knapperig is en de binnenkant de gewenste mate van gaarheid heeft (ongeveer 5 tot 8 minuten per kant voor medium-rare). Haal daarna de biefstuk van het vuur en zet deze apart.

Verhit de resterende 2 eetlepels plantaardige olie in de pan en bak de ui, champignons en knoflook tot de uien glazig zijn en de champignons het sap hebben opgenomen (5 tot 8 minuten). Haal ook deze van het vuur en zet apart.


Leg de gebakken biefstuk in het uitgeholde brood en stapel de uien, champignons en het knoflook op de biefstuk. Leg de brood 'deksel' terug en wikkel het hele brood in aluminiumfolie.
Leg het brood op een bakplaat.
Plaats een zwaar plat gewicht op de top van het brood (zoals een bord of een zware koekenpan) en maak het gewicht zwaarder door daarop het gewicht van een aantal stenen of potten van water te plaatsen.


Leg het brood met de gewichten in de koelkast en laat druk op de sandwich gedurende ten minste 6 uur duren.

Serveer daarna op op kamertemperatuur en snij plakjes van het brood.


 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.